top of page
  • Skribentens bilddanahnberg

DE 7 SAKRAMENTEN - en kort introduktionEtt sakrament är ett tecken, genom vilket Gud vill ge sin kärlek, sitt liv och sin förlåtelse till oss. I sakramenten möter vi Gud, han kommer till oss. Sakramenten är Guds sätt att säga: ”Här är jag. Jag älskar dig.” Vid kommunionen kan vi till och med se och röra Kristus. Kyrkans sju sakrament är heliga tecken på Guds kärlek till oss. De är:

DOPET I dopet blir jag kristen. Jag blir upptagen i Kyrkans gemenskap. Jag tillhör nu Jesus och får en uppgift att sprida hans kärlek.


KOMMUNIONEN (Eukaristins sakrament)

Jag tar emot Jesus Kristus i den heliga kommunionen. Han ger sig själv till mig. Det ger mig kraft att leva som kristen.


KONFIRMATIONEN

Detta sakrament bekräftar dopet. Gud ger oss sin Ande och säger på nytt sitt Ja till mig, när jag bekänner min tro på honom. Jag tar eget ansvar som kristen.


FÖRSONINGS SAKRAMENT Boten (bikten) skapar försoning mellan Gud och människorna (mig). Kristus förlåter alla mina synder. Det ger mig möjlighet att ändra mig, att börja om på nytt.


ÄKTENSKAPET

I äktenskapet ingår det äkta paret ett förbund i Guds namn. Därigenom kan deras trohet och kärlek till varandra efterlikna Guds trohet och kärlek till människorna.


VIGNINGENS SAKRAMENT

Detta sakrament är för dem som skall bli diakoner, präster och biskopar. De får kraft till tjänst för de troende i församlingen och fullmakt att förkunna evangelium och att förvalta sakramenten.

766 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page