top of page

VUXENUNDERVISNING

hqdefault.jpg

KURS I KATOLSK TRO OCH LÄRA

Du som funderar över livet och då kanske speciellt ett liv i Katolska kyrkan, kan med stor fördel ta del av Youtubeserien "Katolsk Tro och Lära" tillsammans med Pater Joseph Maria Nilsson OFMConv. 

I den serien går Pater Joseph Maria Nilsson OFMConv igenom Katolska Kyrkans katekes. En livsviktig bok för dig i din förberedelse inför upptagningen i den världsvida Katolska kyrkan. Men den passar lika bra för dig som vill färska upp dina kunskaper om vår tro. 

Klicka på bilden ovanför för att komma till Youtubeserien. 

50607264_2022655704438630_59240643901259

JAG VILL BLI KATOLIK

Vad bra! Då har du gjort ett avgörande val i ditt liv som kommer att utveckla alla delar av ditt liv. Det första du skall göra är att kontakta Kyrkoherden. Klicka på bilden ovanför så kommer du till Kyrkoherdens kontaktuppgifter.

Först och främst ska du börja delta i vår församlings gudstjänstliv. Mässan är ju vår Kyrkas ”källa och höjdpunkt” – utan ett starkt intresse för Mässan är det ingen idé att du blir katolik.

Sedan ska du delta i kyrkoherdens kurs katolsk tro och liv. En hel serie som bygger på Katolska Kyrkans Lilla Katekes finns redan på vår YouTube kanal Katolsk Horisont.

Kyrkoherden kommer också överens med dig hur din förberedelse ska ske.

Hur lång förberedelsetid det tar är olika för var och en beroende på vars och ens kunskaper och andliga liv. Viktigt är dock att man kommer in i församlingens liv och blir ”känd” av församlingen. Ingen blir upptagen i Katolska Kyrkans fulla gemenskap utan att först lära känna den konkreta församlingen. Kyrkan är ingen idé eller teori, utan liv, gemenskap och praxis!

Praktiska frågor gällande vederbörandes dop etc. tas upp med kyrkoherden beroende på vilket samfund man kommer ifrån, eller om man inte är döpt redan. Alla dop i vatten och i Fadern och Sonens och den Helige Andes Namn brukar vara giltiga. Dopbevis ska naturligtvis skaffas fram. Men dessa och andra frågor tas upp med kyrkoherden.  

Vill du beställa en tid för samtal eller presentera ditt intresse för förberedelse skriv till kyrkoherden.

qwH-OcC-KvA.jpg

VANDRA MED OSS

När du väl är upptagen i vår Katolska gemenskap så finns det massvis av saker du kan göra för att fördjupa din tro. Resan har nämligen bara börjat i och med din upptagning. Det är nu livet börjar på riktigt!

Du kan t ex engagera dig i vår församling genom att gå med i en befintlig grupp, läsa goda böcker för din uppbyggelse eller göra något praktiskt i vår kyrka. Vi behöver alltid hjälp med praktiska saker i vår kyrka. Så tveka inte att höra av dig till vår församlingssekreterare. 

För att få lite tips på god läsning så klicka på bilden ovanför. 

Vuxenundervisning: Bli en av oss
bottom of page